Lezing with a view

Tijdens de modeweek van New York werd gisteren op de 44e verdieping van The NY Times Building een lezing gegeven over de Antwerpse modescene.

Tijdens de modeweek van New York werd gisteren op de 44e verdieping van The New York Times Building een lezing gegeven over de Antwerpse modescene. Organisator van het event is Flanders House dat in dit prestigieuze gebouw zijn kantoor heeft. Wij zoefden omhoog en gingen luisteren.

Het Flanders House in New York is een dienst die twee jaar geleden werd opgericht en opereert als ontmoetingsplaats voor Vlamingen en Amerikanen in New York en de VS. In februari van dit jaar organiseerde het huis zijn eerste mode-event tijdens de vorige modeweek van New York. Zeven Belgische ontwerpers, waaronder Anna Heylen en Stephan Schneider, kregen toen de kans om de Vlaamse kantoren om te bouwen tot een showroom waar hun collecties getoond werden.

Antwerpse zes

Deze keer mocht Belgisch modejournalist Veerle Windels voor een uiteenlopend publiek het verhaal vertellen van de Antwerpse Zes die in de jaren tachtig België op de modekaart hebben gezet, en dat van hun volgelingen die nog elk jaar afstuderen aan het modedepartement van de Antwerpse Academie. De Vlaamse bescheidenheid kwam aan bod, de ‘low budget but big concept’ aanpak van onze ontwerpers en hoe hun stijl en werkethos verschilt van de schreeuwerige en commerciële Amerikaanse aanpak.

Facebook

Of Belgische ontwerpers Facebook en Twitter wel optimaal benutten om hun werk de wereld in te sturen, wilde het publiek achteraf weten. Of hoe het komt dat er in België zo weinig tandems gevormd worden tussen creatieve geesten en kapitaalkrachtige investeerders. Het werd boeiend napraten en kaartjes uitwisselen daar op het 44e, terwijl zich een onweer vormde boven Manhattan en Flanders House de Belgische catering bovenhaalde.

De Belgische ontwerpers zelf showen hun lente-zomercollectie 2011traditiegetrouw pas tijdens de modeweek van Parijs, eind deze maand.

Info: http://www.flandershouse.org/
Elke Lahousse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content