Leren kennen: ambachtelijk Spaans kledinglabel Ese o Ese

© Ese O Ese

Het middensegment van de modesector krijgt zware klappen en de wanhoop is vaak voelbaar wanneer je huidige collecties bekijkt. Hopeloos trendy, gigantisch uitgebreid of wars van de merkidentiteit: het is duidelijk dat niemand écht weet wat de juiste oplossing is. Toch lijkt de strategie van labels als Ese O Ese het meest op te brengen.

Ese O Ese is een door en door Spaans merk; vervaardigd uit Spaanse materialen in Spaanse (en soms Portugese) ateliers en doordrongen van die typische boho casual stijl in natuurlijke tinten die de grote steden, badplaatsen en plattenlandsdorpen van het land verenigt. Volgens het label laten ze zichzelf inspireren door de vrouw in de straat, en willen ze bovenal dat die vrouw zich goed voelt in de kleding die ze produceren.

Iedere dinsdag komen de managers van de kledingwinkels langs in het hoofdkantoor waar ze feedback van klanten geven. Tijdens de ontwikkelingsfase wordt de kleding bovendien ook aangepast door de medewerksters om er zeker van te zijn dat de proporties en de pasvorm kloppen voor àlle vrouwen en maten die het label omhelst (Noot: Ese O Ese werkt met standaardmaten en gaat niet groter dan een L/42).

“Aan een prijzenoorlog kunnen wij met onze filosofie niet deelnemen”, liet creatief directeur Eva García optekenen in Barcelona és moda. “Er zullen altijd producenten zijn die lager kunnen gaan omdat we niet dezelfde waarden delen. En wie trendy wil zijn kan bijna niet anders… Ik wil dus dat Ese O Ese opvalt door te investeren in de juiste materialen en een goede pasvorm. Dat we op die manier traag maar gestaag groeien en een vaste waarde worden voor vrouwen die willen leven in hun kleding, maar er toch goed uitzien.”

Ese o Ese wordt onder meer verkocht bij Sienna & Faye in Antwerpen, Sarah in Turnhout, Maison Coco in Hove, Lady Guilmot in Brussel en M&J in Waterloo

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content