Lena Dunham regisseert Girl Power campagnevideo voor schoonzus Rachel Antonoff

Zoe Kazan in 'Vote Audrey' © .

Rachel Antonoff ging in zee met de Zweedse keten & Other Stories voor een collab die ons doet snakken naar een picknick met vrouwelijke presidenten. Hoe dat komt? Bekijk de campagnevideo die schoonzus Lena Dunham regisseerde en u snapt meteen waarom.

In de kortfilm ‘Vote Audrey’ sprokkelt Zoe Kazan zieltjes voor haar verkiezingscampagne. Hoewel de buurtbewoners niet gecharmeerd zijn door haar frisse verschijning en enthousiasme, blijft ze toch dromen over een carrière als eerste vrouwelijke president.

Rachel Antonoff maakt zelf ook een verschijning in de film als nieuwsanker. Een rol die haar goed afgaat.

Lena loves Antwerp

Wisten jullie trouwens dat de eerste & Other Stories ervaring van Lena Dunham in Antwerpen plaatsvond? Tijdens haar perstour voor ‘Not That Kind of Girl’ ging ze binnen in de winkel en bleef er maar liefst drie uur. ‘Ik was zo onder de indruk van de creatieve en holistische aanpak van het winkelconcept,’ legt ze uit. Slaat u uzelf nu voor het hoofd dat u net die dag niet in de Antwerpse vestiging van & Other Stories aan het shoppen was? Wij ook. En hard.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Girl Power

De liefde van Lena Dunham en Rachel Antonoff voor vrouwenrechten spreekt uit deze kortfilm. De looks zijn dan ook stuks die een presidentskandidate zowel in uiterst professionele context als tijdens een gezellig etentje kan dragen. Voor de bedenkster van ‘Girls’ draait het bij empowerment om vrijheid. ‘Er is geen vrijheid tot we allemaal vrij zijn. Geen gelijkheid tot we allemaal gelijk zijn. Ik bekijk het vanuit een feministisch perspectief omdat ik een vrouw ben, maar we strijden eigenlijk allemaal samen. Alle rassen, seksen, seksuele geaardheden en gendertypes moeten de handen in elkaar slaan om vooroordelen uit de wereld te helpen.’

Vanaf 12 mei is de collectie online en in de winkels van & Other Stories beschikbaar.

Q&A met de ontwerpster


Q: Verschilt deze collectie met wat je gewoonlijk ontwerpt?

A: Het heeft zeker mijn typische Rachel Antonoff toets, maar het verschilt met mijn gebruikelijke collecties in die zin dat ik mijn DNA gecombineerd heb met dat van & Other Stories. We vinden het best een uniek recept!


Q: Zie je een verschil tussen de Europese en Amerikaanse stijl?

A: Ik zie geen grote verschillen, maar ik denk wel dat Europeanen zich comfortabeler voelen om risico’s te nemen op gebied van de mode.


Q: Wie bedacht het concept van de video?

A: Dat was Lena. Ze schreef het script en werkte het hele concept uit. We vonden het onmiddellijk fantastisch!


Q: Sluit de verkiezingscampagne in de video aan bij het verhaal achter de collectie?

A: Ja, absoluut. De hele collectie werd ontworpen met de verkiezingscampagnes in het achterhoofd.


Q: Wat is jouw favoriete look uit de lijn?

A: Het witte jurkje met stipjes en een blauw kraagje.


Q: Wat zou je dragen tijdens een picknick met je schoonmoeder?

A: Ook dat jurkje!

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content