Léa Peckre grote winnares Hyères Festival

© etienne tordoir

De Franse ontwerpster Léa Peckre, afgestudeerd aan modeschool La Cambre, kaapte op zondag 1 mei de Grote Juryprijs van L’Oréal weg tijdens de 26e editie van het prestigieuze Festival van Hyères.

De Franse ontwerpster Léa Peckre (26), afgestudeerd aan de Brusselse modeschool La Cambre, kaapte op zondag 1 mei de Grote Professionele Juryprijs van L’Oréal weg tijdens de 26e editie van het prestigieuze Festival van Hyères.

Haar overwinning had Peckre te danken aan haar vrouwencollectie, die de poëtische naam Cimeteries are fields of flowers draagt. Het was ook deze collectie die haar de gedeelde eerste plaats bezorgde voor onze Fashion Weekend in oktober 2010 (samen met de Britse Matthew Harding).

De winnende collectie, samengesteld uit marmer- en granietkleurige silhouetten, ademt een sexy, maar kille sfeer uit. “Ik was geïnspireerd door bepaalde plaatsen: niet noodzakelijk macaber, maar met een eigen atmosfeer, chaos en verleden. Plaatsen met herfstkleurige monumenten, woekerende vegetaties en een lichte obscuriteit die verloren lijken te gaan in een wereld vol grootsteden”, legt de ontwerpster uit.

Peckre ontving 15.000 euro prijzengeld, een mooi duwtje in de rug voor de lancering van haar eigen merk. Verder kreeg de Zweedse Emilie Meldem een speciale vermelding van de jury voor haar avontuurlijke ‘houtkleding’, met schilden uit takken en lederen frames. De Franse Céline Méteil kaapte de Publieksprijs weg van de stad Hyères. Dankzij een nieuwe prijs dit jaar (Prix Première Vision) ontving Méteil ook een som van 10.000 euro.

De jury van het prestigieuze modefestival, dat elk jaar plaatsvindt in Villa Noailles op de heuvels boven Hyères, werd deze keer voorgezeten door de Belg Raf Simons. Onder meer Christopher Kane, Lazaro Hernandez en Jack McCollough van Proenza Schouler, Tim Blanks en Cathy Horyn beslisten over het lot van de deelnemers.

Bekijk de volledige collectie hier.

Caroline Lallemand/Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content