Laundry Day brengt legendarische vintagewinkel Naughty I voor één dag terug tot leven

© -

Laundry Day-oprichter Luc Carpentier gaat dit jaar back to the roots van het festivalvia de éénmalige comeback van zijn iconische Antwerpse vintagewinkel Naughty I. “We openen op het terrein een shop vol vintage, compleet erover, met heel veel glitter en zotte party-outfits.”

In 1996 zag de eerste vintage clothing store van ’t stad het licht in de Kammenstraat. Daar begon het ook allemaal voor Luc ‘Laundry Day’ Carpentier. Naughty I groeide in geen tijd uit tot een begrip in Antwerpen. Texas, Blondie en Basement Jaxx kwamen er tussen de rekken neuzen, zelfs het Amerikaanse modeblad Harper’s Bazaar kon het niet stil houden. Achttien jaar geleden begon in diezelfde Kammenstraat Laundry Day als een bescheiden straatfeest, vandaag behoort het tot één van de grootste ééndagsfeesten van ons land. De focus van deze editie van Laundry Day ligt op ‘discovery’: nieuwe dingen ontdekken. Zo staan er heel wat nog-nooit-eerder-in-België-geziene acts op het programma. In dat verhaal past ook de terugkeer van Naughty I – een shop die heel wat huidige Laundry Day gangers (voornamelijk tieners) nooit gekend zullen hebben.

Op het terrein van het festival zal er een echte Naughty I shop geïnstalleerd worden, met geweldige vintage uit de jaren 70, 80 en 90, geselecteerd door the Father of The Was himself. Met twee bonnetjes kan je een kledingstuk kopen. Cool en goedkoop shoppen, net als vroeger.

Fashionlovers blokkeren dus maar beter zaterdag 3 september in hun modieuze agenda. Op die bewuste zaterdag neemt Naughty I je mee op reis doorheen alle vintage modestijlen die ons land gekend heeft.

(De Naughty I for one day wordt mede mogelijk gemaakt door Vestiaire Populaire van de Emma VZW.*)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content