Lanvin voor H&M?

Het ziet ernaar uit dat H&M binnenkort weer kan uitpakken met een grote naam.

Het ziet ernaar uit dat H&M binnenkort weer kan uitpakken met een grote naam. Volgens het Amerikaanse modemagazine WWD zou de Zweedse kledinggigant volgende week zijn samenwerking met modehuis Lanvin en diens creatief directeur Alber Elbaz onthullen.

Dinsdag lanceerde H&M een videocampagne op zijn website en op youtube om de nieuwsgierigheid naar de volgende designer aan te wakkeren. Twee zwart/wit filmpjes moesten de fans aan het raden zetten en tegen de middag stond de facebookpagina van H&M vol met gissingen – van Bottega Veneta tot Carlin Herrera. Hoewel de camera in de videobeelden nooit lang genoeg op de gezichten focust om ze te herkennen en de stem elektronisch werd vervormd is de uitspraak volgens Woman’s Wear Daily onmiskenbaar afkomstig van Alber Elbaz. “Design is erg belangrijk omdat het je dromen tot leven brengt”, luidt het.

De video’s eindigen met datum 9 september, wat waarschijnlijk de dag is dat H&M de details van zijn nieuwste collectie zal onthullen.

H&M startte de designertraditie in 2004 met Karl Lagerfeld, nadien kon het onder meer Comme des Garçons, Stella McCartney, Roberto Cavalli en Sonia Rykiel overtuigen een goedkope collectie te ontwerpen.

Lanvin zou wel een grote vis zijn voor H&M, want het modehuis is een van de snelst groeiende in Europa en Elbaz’ invloed als modepersoonlijkheid neemt alsmaar toe. Officieel kon noch Lanvin, nog H&M de samenwerking bevestigen.

Bekijk hier de video’s:
http://www.youtube.com/watch?v=EZF5a5hiJPc
http://www.youtube.com/watch?v=C_nyE79vjIE

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content