Lanvin van A tot Z in boek

Achter de schermen met Alber Elbaz.

Alber Elbaz staat precies tien jaar aan het roer van Lanvin. Dat wordt gevierd met een boek waarin het hele productieproces van één collectie wordt beschreven.

De designer beschrijft het boek als “klein en dik, net al mezelf”. Wie zich aan een narcistisch autorelaas verwacht, zit goed fout. Hij wil vooral het enorme werk achter elke collectie blootleggen en de vele mensen eren die het tot een goed einde brengen. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dit boek telt er maar liefst 3000: naaisters, handwerkers, modellen, PR mensen en setbouwers worden allemaal in beeld gebracht door modefotograaf But Sou Lai.

Elbaz voorzag de afbeeldingen van quotes die zijn feministische visie op mode weerspiegelen. “Het draait niet om de voor- of achterkant van een ontwerp, maar over wat ertussen zit: de persoon, de draagster.” De designer ziet het als zijn missie om vrouwen te beschermen en gelukkig te maken: “ik wil ze chocolade zonder de calorieën geven”.

Leuk extraatje: het boek begint met een aantal blanke pagina’s, want zo begint ook elke dag voor Elbaz. De wetenschap dat hij moet presteren, krijgt hij er gratis bij. (IVDH)

Het boek kost 320 euro en is verkrijgbaar via de webshop van Lanvin.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content