Lancering Maison Martin Margiela bij H&M in Gent

Knack Weekend ging kijken in de Veldstraat hoe populair de collectie is.

De collectie van Maison Martin Margiela ligt vanaf vandaag in geselecteerde H&M-winkels. Knack Weekend ging een kijkje nemen in de Veldstraat in Gent.

Om 7u ’s morgens staan er slechts 2 of 3 personen aan de H&M winkel. Het lijkt dus alsof er beperkte interesse is, maar dat is niet het geval. Dankzij het bandjessysteem kan je namelijk je bandje afhalen en dan terug naar huis gaan tot de winkel opengaat. Een systeem dat voor sommigen blijkbaar niet duidelijk was. “Ik was hier om 7u, maar er was nog geen volk dus ben ik gewoon terug gegaan zonder bandje”, zegt een teleurgestelde studente.

Vanaf 9u begint het volk toe te stromen en zien we ook de eerste mannen in de rij opduiken. De heren mogen om half10 – als de winkel opengaat – gewoon binnenlopen zonder bandjes. Toch zijn er ook enkele die wel een bandje hebben omdat ze voor hun vriendin komen aanschuiven of omdat ze zelf een item uit de vrouwencollectie willen. “Ik wil een jas uit de mannencollectie, maar ook de grote bruine tas uit de damescollectie”, aldus een ongeduldige fan.

Het is ondertussen al de 12e collectie waarbij H&M samenwerkt met een grote naam in de modewereld. De eerste keren werd er niet gewerkt met bandjes en was het vaak complete chaos buiten en in de winkel. Sinds de collectie van Jimmy Choo hebben ze gekozen om te werken met een bandjessysteem. “Het is nu de 4e keer dat we gebruik maken van het bandjessysteem. Het is zowel voor de klanten als voor de personeel een veel aangenamere manier van werken”, zegt Sylvie van H&M.

Iedereen krijgt 10 minuten om te winkelen en passen – en ja die worden strikt getimed – en mag een onbeperkt aantal stuks meenemen. “Maar slechts van elk stuk één exemplaar”, verduidelijkt Sylvie.

Enkele minuten voor halftien staan de eerste fans al ongeduldig te wachten om binnen te gaan. “We staan hier al vanaf 5u deze ochtend zodat we zeker bij de eerste groep zouden zijn”, aldus twee enthousiaste vriendinnen.

Sommigen hebben een heel duidelijke lijst van wat ze willen, anderen komen gewoon eens kijken wat er te rapen valt. Nadat de eerste twee groepen binnen zijn gegaan, valt er toch enige teleurstelling te bespeuren als blijkt dat niet de volledige collectie aanwezig is in de winkel. “Enkel in Brussel is de volledige collectie. Antwerpen heeft ook een groot aanbod, maar hier in Gent is het vrij beperkt”, zegt een winkelbediende. Vooral de jeans, de donzen jas en het blauwe horizontale kleed zijn stukken die gemist worden. “Ik ben speciaal gekomen voor de jeans, maar die blijkt hier niet te zijn. Ik wist wel dat er in Gent minder stukken waren maar had toch gedacht dat de grote items hier zouden zijn.”

Toch lijken alle klanten behoorlijk tevreden met hun aanwinsten. Enige minpunt is de 10 minuten winkel-en pastijd. De horizontale jurk in minder dan 5 minuten passen is immers een hele uitdaging. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content