Lancel brengt hommage aan Dalí

Het Franse merk Lancel lanceert een handtassenlijn met als inspiratie de kunstenaar Dalí en zijn muze en geliefde Gala.

“Ze is de vrouw van wie ik droomde en die ik schilderde, nog voor ik haar ontmoette.” Zo omschreef kunstenaar Salvador Dalí zijn Gala, meer dan dertig jaar lang zijn geliefde en muze.

Daligramas

Dalí vertaalde zijn liefde voor haar in een alfabet van acht monogrammen, daligramas, gebaseerd op hun initialen. Hij liet er begin jaren zeventig een unieke handtas van maken bij het Franse lederwarenhuis Lancel, de Dalí tas.

Die vormt anno 2011 de inspiratie voor een ganse collectie, Daligramme, van tassen en accessoires overladen met verwijzingen naar de excentrieke artiest.

Behalve het geheime liefdesgeschrift zijn dat bijvoorbeeld een binnenvoering in kreeftrood, een motief verwijzend naar het werk van Dali, en fietskettingen, als symbool voor hun eensgezindheid.

ExpoNaar aanleiding van de lancering van de handtas, organiseert Lancel ook een expositie in Galeries La Fayette in Parijs. De tentoonstelling, die l’Art, l’Amour et la Mode werd gedoopt, loopt van 1 tot en met 20 september en toont zeldzame foto’s van Dalí en Gala. (EDW/AH)

l’Art, l’Amour et la Mode, van 1 t.e.m. 20 september, Galeries La Fayette, Boulevard Hausmann 40, Parijs. De handtassencollectie ligt vanaf september in de winkel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content