Lady Gaga is hoogste bieder in veiling Armadillo boots van Alexander McQueen

Lady Gaga in Bad Romance © YouTube

De iconische Armadillo boots van de Alexander McQueen SS10 collectie gingen onder de hamer bij veilinghuis Christie’s. Lady Gaga, een grote fan van de overleden ontwerper, plaatste het hoogste bod en mocht de schoenen mee naar huis nemen.

Lady Gaga is dolgelukkig met haar nieuwe aankoop. In de clip voor ‘Bad Romance’ droeg ze de Armadillo boots die deel uitmaakten van de laatste collectie van wijlen Alexander McQueen. Deze link en haar liefde voor McQueen zorgden ervoor dat ze koste wat kost deze iconische schoenen in haar bezit wilde hebben. Het enige wat ze moest doen was diep in haar buidel tasten, maar dat zal geen probleem geweest zijn voor de populaire artieste.

Uniek

De Armadillo werd echter in productie gebracht, dus afgezien van de 21 originele modellen, gebruikt voor de catwalk en modeshoots, bestaan er geen exemplaren van. Lady Gaga heeft dus een belangrijk stukje modegeschiedenis aangekocht.

Tastbare herinnering

Aan V Magazine legde ze uit waarom ze deze schoenen zo graag wilde hebben: ‘Iedere dag, wanneer ik mijn kledingkast open, ben ik ongelukkig omdat hij er niet meer is en de wereld niet meer kan verbazen met zijn prachtig, donker en grenzeloos talent. Deze schoenen zijn de enige tastbare herinneringen aan onze samenwerking en onze vriendschap. Long live McQueen.’

De opbrengst van de veiling gaat naar UNICEF.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content