Lacroix mogelijk gered

Mogelijk kan Frans modehuis Christian Lacroix alsnog gered worden van het bankroet. Er is een kandidaat-overnemer.

Mogelijk kan Frans modehuis Christian Lacroix alsnog gered worden van het bankroet. Investeringsbedrijf Bernard Krief Consulting heeft te kennen gegeven een bod te zullen uitbrengen. Christian Lacroix heeft erg te lijden onder de economische crisis en werd begin juni onder gerechtelijk akkoord geplaatst. Dat wil zeggen dat het beschermd is tegen zijn schuldeisers.

Bernard Krief Consultants zou op 27 juli een officieel bod uitbrengen. Als de overname niet doorgaat, dan plant de Amerikaanse Group Falic, die Christian Lacroix in 2005 overkocht van LVHM, een dramatische herstructurering waarbij er van de 124 werknemers nog amper 12 zouden overblijven. De kans is ook groot dat het gewoon de deuren sluit.

Twee weken geleden verklaarde Frans minister van Cultuur Frédéric Mitterand mee te willen zoeken naar een oplossing voor Lacroix. Hij noemde het verdwijnen van het Franse couturehuis een “culturele ramp”. “We moeten absoluut iets doen”, zo zei hij, zonder te preciseren of eventuele staatssteun mogelijk is.

Begin deze maand toonde Lacroix nog een gereduceerde haute couture-collectie in Parijs. Misschien dan toch niet de laatste.

Ann Heylens.

Bekijk de jongste haute couturecollectie van Christian Lacroix op Catwalk Weekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content