Lacoste viert 80ste verjaardag op de catwalk

© rdm

Felipe Oliveira Baptista liet in New York zijn herfst-en winter collectie zien voor het label Lacoste dat dit jaar ook zijn 80ste verjaardag viert.

Felipe Oliveira Baptista liet in New York zijn herfst-en winter collectie zien voor het label Lacoste dat dit jaar ook zijn 80ste verjaardag viert.

In 1933 ontwierp René Lacoste de L.12.12, de eerste polo T-shirt die later veelvoudig gekopieerd zou worden. De L staat voor Lacoste, de 1 voor de stof die gebruikt werd en 2 voor de korte mouwen. De witte polo met het iconische krokodil-logo wordt nog vaak geassocieerd met de tennissport. Toch probeert Baptista om de geschiedenis van het label te herenigen met de modewereld van vandaag.

“Tijdens het vorige seizoen was er een duidelijke verwijzing naar de symbolen van tennis, deze keer wou ik iets meer conceptueel en futuristisch te werk gaan”, zegt Felipe tegen WWD. “Ik zie Lacoste als een klassiek merk met een sterk imago dat meegaat met zijn tijd”, aldus de creatief directeur.

Het merk, dat al sinds 2003 een vaste gast is tijdens de modeweek van New York, stelde een nieuwe herfst- en wintercollectie voor in de tenten aan het Lincoln Center. Na de gebruikelijke 30 minuten vertraging – en enkele luidkeelse oproepen om op de eerste rij de benen vooral niet te kruisen – gingen de lichten uit en de muziek aan. Aan het begin van de catwalk stond een soort van futuristische woning met verschillende deuren en ramen waar dan uiteindelijk de modellen uit tevoorschijn kwamen.

Baptista maakte voor deze collectie vooral gebruik van piqué als eerbetoon aan de eerste polo ontworpen door René Lacoste. Piqué werd in de verschillende stukken samengevoegd met leder of jersey. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van wol en mohair. Ook zien de doorzichtige jassen van in de SS’13-collectie opnieuw verschijnen, al zijn ze dit keer een stuk langer gemaakt.

De silhouetten ogen strak doch heel comfortabel en de aansluitende broeken en rokken worden afgewisseld met oversized bovenstukken waar de nadruk ligt op brede en lage schouders. Het kleurenpallet bestaat voornamelijk uit wit en grijstinten, die wordt afgewisseld met fel oranje, groen en blauw. De geometrische lijnen, drukke prints en afwerkingen zoals een schuine rits maken het geheel af.

Renske De Maesschalck vanuit New York

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content