Laatste kans voor tas uit badeendvel

Op zoek naar een originele tas? Michaël Verheyden ontwierp tassen met het vel van de Hasseltse badeend.

Wat een badeend lijden kan – toch als het om het twaalf meter hoge kunstwerk van de Nederlander Florentijn Hofman gaat. Toen de badeend vorige zomer in Limburg dobberde, kreeg ze eerst een storm en daarna vandalen over zich heen. En haar geplande wederverschijning in de Hasseltse Kanaalkom dit weekend loopt evenmin van een leien dakje. De haar toebedeelde plaats blijkt immers nodig te zijn voor de Virga Jesse Feesten volgende maand, waardoor de aankomst van de eend naar een latere datum werd uitgesteld.

Initiatiefnemer Z33 stilde de honger naar de eend echter met een origineel samenwerkingsproject met ontwerper Michaël Verheyden. De voormalige Henry Van De Velde Award-laureaat tekende een patroon van een handtas, dat begin juli samen met een stuk stof van de vorig jaar beschadigde badeend werd aangeboden in een zelfnaaipakket (10 euro). Daarnaast vervaardigde het sociaal naaiatelier van Bewel ook 250 afgewerkte exemplaren van de badeendtas (20 euro).

Wie een exemplaar op de kop wilde tikken, diende zich eerder deze zomer aan te melden bij Z33. Vanaf morgen, 31 juli, zijn de pakketten en tassen echter ook beschikbaar voor wie zich niet vooraf inschreef. Uw laatste kans dus om een unieke tas of een herinnering aan een tijdelijke Limburger op de kop te tikken.

Wim Denolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content