La Dolce Vita: een expo over Italiaanse mode, design en kunst in Parijs

© Martinetti

De Italiaanse kunstenaars zijn altijd buitenbeentjes geweest. Terwijl de anderen zich te serieus op hun kunst werpen, houden de Italianen van stijl en elegantie. Een prachtige tentoonstelling over La Dolce Vita over mode, design en kunst loopt in het Musée d’Orsay te Parijs

De Italianen haakten altijd wel op hun manier in op de grote kunststromingen. Daarom verdienen ze ook aan aparte benadering. De expo “La Dolce Vita, van Liberty tot Italiaanse design” die nu loopt in het Musée d’Orsay geeft ons een bijzondere kijk op de Italiaanse elegantie door het vermengen van alle disciplines. Je krijgt er zowel mode, schilderkunst als design te zien.

Van de exotische meubelontwerpen van Carlo Bugatti in de Italiaanse art nouveaustijl, de Liberty, tot exquise ontwerpen van Gio Ponti en Carlo Scarpa. Onderweg ontdek je ook kunst van futuristen en surrealisten. Er is zelf een prachtige gilet te zien ontworpen voor futurist Marinetti. De Italiaanse baanbrekers en revolutionairen bleken zo gesteld te zijn op elegantie! De expo laat ons van alles zien uit de periode tussen 1900 en 1940. Op zich is de expo al een ommetje naar Parijs meer dan waard!

Piet Swimberghe

Dolce Vita in Musée d’Orsay, www.musee-orsay.fr

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content