La Cambre modestudenten pakken uit

Als eerste Belgische modeschool mocht La Cambre het voorbije weekend de eindejaarscollecties van haar studenten voorstellen aan het grote publiek. Het decor: de hallen van Schaarbeek met daarin een gepeupel van modejournalisten, bloggers, ontwerpers en sympathisanten.

Lag het nu aan de zwoelheid van de lenteavond of aan het collectieve angstzweet van de studenten, maar binnen leek de temperatuur wel geschikt voor het kweken van cactusvariëteiten en overal graaiden de aanwezigen dan ook naar objecten die – met een beetje verbeelding – konden dienen als waaier.

Zilveren tandenDe 2e-, 3e- en 4ejaars waren eerst aan de beurt en showden collecties die waren opgebouwd rond bepaalde thema’s. Enkele opvallende creaties passeerden de allesziende front rows, waaronder een zonneschermcape met ingebouwde plantenbak, sandalen in vacht, een volledig mannenbastion met zilveren tanden en modebewuste bruidssluiers.

Na een welverdiende pauze – en een loopje naar het dichtstbijzijnde café – vatte de tweede helft aan. Eerst waren de 1ejaars aan de beurt met vooral veel vormelijke experimenten. Dan was het tijd voor het moment van de waarheid: de collecties van de laatstejaars.

Geisha’s8 laatstejaarsstudenten gaven het beste van zichzelf, wat resulteerde in enkele mooie collecties met doordachte en aantrekkelijke silhouetten. Zo aanschouwden we met plezier de tropisch geïnspireerde, met hout afgewerkte, collectie van Céline De Schepper. Maar ook de geishamodellen met vlindervormige halsstukken van Zoë Vermeire wisten ons te bekoren. Zij liet zich naar eigen zeggen inspireren door royale levenssferen.

De expressionist in ons verwelkomde de punker meets Megaman look van Gervaise Gournay en Lucas Sponchiado ging dan weer totaal de andere richting uit met zijn sobere en gevoelige creaties.

De omvangrijke jury, bestaande uit onder meer ontwerpers Manish Arora en Raf Simons, liet zich enthousiast uit over Zoë Vermeire en Lucas Sponchiado. Vermeire ging naar huis met 5 prijzen en Sponchiado met 2. Céline De Schepper won de Hunting and Collecting prijs.

Bekijk alle beelden op de Catwalk Weekend site.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content