Kunstenaar Andy Rementer neemt Komono onder handen

© Curated by Komono

In de gelimiteerde serie ‘Curated by Komono’, krijgen kunstenaars een horloge aangeboden als canvas. Na Basquiat is nu de Amerikaan met een liefde voor vintage kleuren en rommelmarkten Andy Rementer aan de beurt.

Hoe kwam je op het idee van een samenwerking met Komono?

“Ik was al fan van Komono toen we samen begonnen te praten door de Case Studyo in Gent. Het idee dat ik mijn visuele wereld zou aanpassen aan Komono’s eeuwig evoluerende horloges leek me een natuurlijke stap.”

Was je aanpak anders wanneer je voor Komono werkte dan wanneer je iets maakt voor jezelf?

“Ik had nog nooit eerder het artwork voor horloges gemaakt, dus dat was wel een nieuwe uitdaging. Het principe is namelijk toch behoorlijk anders dan wat ik normaalgezien doe en de beperkte plaats die je hebt op zo’n horloge zorgde voor interessante resultaten.

We vonden het een boeiend idee om de artwork de grenzen van de polsband te laten overschrijden. Met dat idee in ons achterhoofd creëerden we een reeks van grotere gehelen rond het horloge die een subtiel verhaal vertellen. Komono gebruikte de hele artwork op de verpakking en in een animatiefilmpje. Ik ben heel tevreden met de resultaten.”

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Je bereikt een erg breed publiek: kunstliefhebbers bewonderen je werken wereldwijd in galerijen en musea en nu kan ook iedereen een laagdrempelig horloge van jouw hand kopen. Zit daar een theorie achter?

“Gedurende de jaren is mijn werk organisch gegroeid, zowel op artistiek als commercieel vlak. Daardoor bereikt mijn kunst inderdaad een breed publiek, waar ik erg blij mee ben. Ik stel op voorhand nooit een bepaald publiek als doel, maar probeer gewoon zo goed mogelijk te werken. Af en toe komt daar dan een samenwerking uit met mensen die ik respecteer en bewonder, zoals Komono.”

Staan er nog andere samenwerkingen in je agenda?

“Ik wil graag mijn persoonlijk werk als artiest steeds verder drijven, dus de laatste tijd concentreer ik me vooral op mijn eigen schilderijen en tekeningen. Dat wil niet zeggen dat ik samenwerkingen schuw, want die kunnen ook heel opwindende kansen creëren. Laten we stellen dat ik benieuwd ben wat er nog allemaal zal volgen.”

Benieuwd geworden naar de volledige collectie? Neem dan gerust een kijkje.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content