Kunstbeurs Brafa vindt fysiek plaats in 2022 en kiest Arne Quinze als eregast

Arne Quinze

Na een alternatieve editie 2021 vindt de kunstbeurs Brussels Art Fair (Brafa) in 2022 opnieuw fysiek plaats. Van 23 tot 30 januari 2022 stellen 134 exposanten hun mooiste kunstwerken tentoon op de site van Tour & Taxis in Brussel. De Belgische kunstenaar Arne Quinze is eregast van deze 67ste editie van Brafa.

Het is de eerste keer dat Brafa een Belgische artiest als eregast kiest. Die eer is weggelegd voor Arne Quinze en zijn kleurrijke en expressieve werken. Tijdens Brafa 2022 zal hij enkele grootschalige schilderijen tonen, waaronder een vierluik geïnspireerd door de vier seizoenen, een reeks werken op papier, een monumentaal sculptuur, en ruimtelijke geluids- en video-installaties. Zelfs het ontwerp voor het tapijt waar de bezoekers op lopen neemt hij voor zijn rekening.

Aan de formule van Brafa verandert niets. De organisatoren garanderen nog steeds een strenge selectie van de deelnemende galeries, een bijzonder hoog kwaliteitsniveau van de aangeboden werken en een gemoedelijke sfeer “├á la belge”.

Onder de 134 exposanten zijn negen volledig nieuwe namen en negen namen die na een afwezigheid terugkeren. Het aanbod aan werken dat op Brafa 2022 wordt getoond, is opnieuw zeer uiteenlopend. Naast de klassieke kunst staat het ook voor creaties van stripauteurs of zelfs dinosaurusskeletten en filmkostuums. Dit jaar breidt het aanbod nog verder uit door voor het eerst uit te pakken met Himalaya- en islamitische kunst. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content