Kristen Stewart wordt het nieuwe gezicht van Chanel

Op de Métiers d’Art show in Dallas keek Kristen Stewart front row naar de collectie van Karl Lagerfeld voor Chanel. De 23-jarige actrice wordt het nieuwe gezicht wordt van de merk.

Op de Métiers d’Art show in Dallas keek Kristen Stewart front row naar de collectie van Karl Lagerfeld voor Chanel. De 23-jarige actrice wordt het nieuwe gezicht wordt van de merk.

Even werd er gevreesd dat de show niet zou kunnen doorgaan. Dallas werd immers geteisterd door een sneeuwstorm die dreigde roet in het eten te gooien. Het stopte gelukkig net op tijd met sneeuwen om de vliegtuigen vol journalisten en celebs te laten landen. De Métiers d’Art show kon dus toch doorgaan in het stevig verbouwde Frans paviljoen in het Dallas Fair Park.

Er waren heel wat bekende gezichten aanwezig op de ‘Paris-Texas’ show. Onder andere Anna Wintour, Poppy Delevingne, Dakota Fanning, Alexa Chung en Lauren Hutton zaten in het publiek tijdens de jaarlijkse Métiers d’Art show van Chanel.

Cowboys en indianen

De collectie knipoogde naar cowboys en indianen met details zoals franjes, pluimen en cowboyboots en -hoeden. Texaanse en indiaanse thema’s werden gemixt en gematcht en veranderden het Franse paviljoen in een heuse rodeo-show.

Eén keer per jaar brengt Chanel een Métiers d’Art collectie op de markt om het vakwerk van hun ateliers te etaleren. Het prijskaartje van de collectie schommelt tussen de Haute Couture-lijn en de meer betaalbare confectie-collectie.

Voor de kleren getoond werden, kregen de gasten Lagerfelds nieuwe film ‘The Return’ te zien in een drive-through cinema. De film verhaalt over Coco Chanels comeback collectie in 1954, die goed onthaald werd in Amerika, en dan vooral door de Neiman Marcus-winkel in Dallas. Dit was ook de hoofdreden om de show dit jaar in Dallas plaats te laten vinden. Aan het eind van de avond ontving Karl Lagerfeld een Neiman Marcus Award for Distinguished Service in the Field of Fashion om zijn werk voor Chanel te eren.

Kristen Stewart als boegbeeld

Kristen Stewart ruilt Balenciaga in voor Chanel en wordt het gezicht van de Métiers d’Art-collectie. Tijdens de avond zelf verscheen Stewart een leren broek en cropped top uit de Chanelcollectie. De actrice poseerde met Kaiser Karl, maar zou binnenkort dus wel eens voor zijn lens kunnen staan tijdens de shoot voor de reclamecampagne. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content