Kris van Assche voor Lee

De Belgische designer ontwierp een capsulecollectie van vijf stuks voor het jeanslabel.

Belgisch ontwerper Kris Van Assche ging een samenwerking aan met jeanslabel Lee. Het resultaat is een capsulecollectie van vijf stuks die die getuigen van een stoere, nonchalante elegantie. Kris Van Assche wilde vooral de rijke geschiedenis en het vakmanschap van het jeanslabel in de kijker zetten. Hij herinterpreteerde vijf klassiekers, zoals het jeansjasje, de chino en de five pocket trousers en overgoot ze met een modernistische Van Assche saus. Het resultaat is een strakke, stijlvolle collectie van toon op toon items die zowel in het blauw als in het donkerbruin verkocht zullen worden.

De 35-jarige designer is een van de Belgen die, voortaan dus samen met Raf Simons, de koers van Dior bepaalt. Naast ontwerper voor zijn eigen lijn is Van Assche namelijk al vier jaar creatief directeur bij Dior Homme, waar hij zijn leermeester Hedi Slimane opvolgde. Deze samenwerking met Lee is overigens niet Van Assche’s eerste uitwijking naar de highstreet. Zo ontwierp hij al enkele succesvolle collecties voor het rugzakkenmerk Eastpak.

Kris Van Assche’s capsulecollectie voor Lee werd voor het eerst voorgesteld tijdens de Parijse modeweken en liggen deze zomer in geselecteerde Lee winkels en Kris Van Assche shops. Prijzen varieren tussen 195 en 415 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content