Kostuumontwerper Avengers mag astronautenpak voor SpaceX designen

Weinig een outfit die zo tot de verbeelding spreekt als een astronautenpak. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er voor de creatie van deze spacesuits heuse ontwerpers worden ingeschakeld. Elon Musk koos voor de plunje van zijn SpaceX-astronauten in ieder geval voor een man met ervaring.

Jose Fernandez is een grote naam in Hollywood en binnenkort ook in de techwereld. De kostuumontwerper die films als Batman v Superman (2016), The Avengers (2012), Iron Man (2008) en Tron: Legacy (2010) op zijn cv heeft staan, is gevraagd door Elon Musk om de astronautenpakken voor het SpaceX project uit te tekenen.

“Ik had nog nooit gehoord van SpaceX en dacht dat het een nieuwe film was”, aldus Fernandez aan Bleep. “Toen ik hoorde dat het om een echt ruimteprogramma ging was ik uiteraard meteen enthousiast, al was de deadline wel erg krap.”

Musk heeft het dan weer nooit onder stoelen of banken dat zijn astronauten er indrukwekkend moesten uitzien. Hij liet al optekenen dat hij wilde dat de mensen die met SpaceX de ruimte in gingen er moesten uitzien alsof ze meespeelden in een science fiction film. Daarmee heeft hij met Fernandez in ieder geval de juiste man aan de haak geslagen. De kostuumontwerper kreeg zes maanden om met een ontwerp op de proppen te komen, en Musk en zijn team zullen het nu redesignen zodat het aan alle technische aspecten voldoet.

SpaceX is niet het enige ruimteprogramma dat bekommerd is om het uiterlijk van zijn astronauten. Zo ging Virgin Atlantic begin dit jaar nog in zee met Y-3, de collaboratie tussen Yohji Yamamoto en Adidas.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content