Kortfilm Tod’s en La Scala

Bekijk hier – exclusief voor België – de kortfilm die opertheater La Scala en modehuis Tod’s samen maakten

Operatheater La Scala in Milaan en modehuis Tod’s maakten samen een kortfilm die vorige week voorgesteld werd op de modeweek in Milaan. Exclusief voor België kun je hem hier bekijken.

Pure magie. Die woorden komen spontaan op bij de bezoekers van La Scala in Milaan. De pracht van het in 1778 gebouwde en wereldberoemde theater laat niemand onberoerd. Geen wonder dus dat ook het Italiaanse Tod’s, de kersverse mecenas van La Scala, zijn oog liet vallen op het instituut.

Een en ander inspireerde de nieuwbakken partners alvast tot een kortfilm, die gerealiseerd werd door de Duitse regisseur Mattias Zentner en vorige week voorgesteld werd op de modeweek in Milaan. Een unicum, waarin dertien dansers van La Scala de verschillende stappen in de vervaardiging van de Tod’s-ballerina’s uitbeelden.

Voor La Scala mag het dan de eerste keer zijn dat het in zee gaat met een luxemerk, voor Tod’s komt de samenwerking minder onverwacht. Niet alleen heeft het huis zijn Italiaanse roots altijd gekoesterd, het gaat prat op vakmanschap en handwerk. En laat nu net die begrippen ook de bedrijvigheid achter de schermen van La Scala sturen. Zowel de decors als kostuums worden ambachtelijk vervaardigd in de eigen ateliers van La Scala, die op de site van een voormalige staalfabriek ruim 150 mensen in dienst hebben.

Tod’s verbond zijn naam eerder al aan de Whitechapel Gallery in Londen, het Contemporary Arts Pavillion in Milaan en recentelijker het Museum of Contemporary Art (MOCA) in Los Angeles.

Info: www.tods.com, www.teatroallascala.org.

Catherine Pleeck (bewerking Wim Denolf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content