Komen ‘sideboobs’ echt in de mode?

Als het van Kim Kardashian afhangt alvast wel.

Als het van Kim Kardashian afhangt alvast wel.

Misschien eerst even verduidelijken wat een sideboob precies is. Het is een soort van decolleté, maar in plaats van vooraan krijg je de borst langs opzij te zien. Dit door een blouse die erg uitgesneden is aan de zijkant. Bij de gewone consument is deze ’trend’ nog niet echt doorgebroken, maar sterren maken gretig gebruik van deze ‘sideboob-techniek’. Waarom?

Omdat ze dan nog meer gefotografeerd zullen worden, er nog meer over hen geschreven en gepraat zal worden en ze beschouwd worden als ‘fashion-forward’. Of moeten we eerder zeggen ‘fashion faux’, want toegegeven, een ‘sideboob’ kan sexy zijn maar is absoluut niet stijlvol. Misschien voor een feestje zou het nog acceptabel kunnen zijn, maar voor een dagdagelijkse activiteit, zoals bijvoorbeeld een etentje met familie, vinden we dit eigenlijk (en we zijn absoluut niet preuts of tegendraads) een brug te ver.

Kim Kardashian (33) is zo iemand die graag de grenzen opzoekt tussen ‘erop’ en ‘erover’ in de mode. Ze flirt al enkele jaren, vooral sinds ze samen is met Kanye West, met een zoektocht naar stijlvolle kleding, al durft ze soms nog wel eens een steekje laten vallen. Voorbeeld hiervan is de recente trip naar een restaurant samen met haar zus Kourtney in The Hamptons. De sideboob die we hier te zien krijgen, bovendien droeg Kim Kardashian tijdens dit uitje géén bh, zien we de volgende keer toch liever niet meer terug. Mode zal dit (en misschien gelukkig) nooit worden. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content