Kleurrijke Williamson bij H&M

De Britse ontwerper Matthew Williamson tekende een felgekleurde lente- en zomercollectie voor H&M.

H&M heeft een voorliefde voor topdesigners. De bekende ontwerpers, die elk een eigen collectie tekenen voor de winkelketen, volgen elkaar in een sneltempo op. De Brit Matthew Williamson is de volgende in de rij. H&M heeft de eerste beelden vrijgegeven van zijn kleurrijke en extravagante lentecollectie, die vanaf 23 april in de winkels hangt.

Williamson combineerde nieuwe elementen, iconische ontwerpen uit zijn vroegere collecties en de stijl van H&M. Sommige kledingstukken zijn moderne ‘remakes’ van oudere ontwerpen. De designer houdt van felle, heldere kleurencombinaties en eclectische prints. ‘Kleur is een belangrijk onderdeel van mijn persoonlijke stijl. Ik heb me net als in vorige collecties laten inspireren door het pauwenmotief met een kleurenpalet van blauw, bruin en smaragdgroen’, vertelt Williamson.

De collectie is heel uiteenlopend met lange jurken, topjes, jumpsuits en zelfs vrouwelijke maatpakken. Een eerste deel ligt vanaf 23 april in de 200 grootste filialen van H&M. Maar één collectie was voor Williamson blijkbaar onvoldoende, want vanaf 14 mei vindt u de al even fleurige zomercollectie terug in de rekken. Die zal wereldwijd te verkrijgen zijn in meer dan 1600 winkels. De ontwerper dacht ook niet enkel aan de vrouwelijke helft van de ‘fashionaddicts’, hij tekende ook een mannencollectie. Dit is een absolute primeur voor Matthew Williamson, die ook in de toekomst een eigen mannenreeks op de markt wil brengen.

Annelien Boens

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content