Kleding Inwear, Part Two en Cottonfield mogelijk kankerverwekkend

Bepaalde kledingstukken van de merken Inwear, Cottonfield en Part Two bevatten mogelijk kankerverwekkende en allergieopwekkende stoffen.

Bepaalde kledingstukken van de merken Inwear, Cottonfield en Part Two bevatten mogelijk kankerverwekkende en allergieopwekkende stoffen en moeten daarom worden teruggebracht naar de winkels. Dat bevestigde een woordvoerder van IC Company, het Deense modebedrijf dat de bewuste merken vertegenwoordigd.

Tijdens een steekproef kwam aan het licht dat bepaalde kledingstukken van IC Company hoge waarden zuren, nikkel en zogenoemd chroom-6 bevat. Het betreft 5 items die sinds 2009 in de handel zijn.

Voor Part Two gaat het om een lederen armband (type ‘PT96’), verkocht in de periode rond juli 2010, en een lederen hemd (type ‘Quinna’), verkocht in de periode rond januari 2011. Voor Cottonfield werd een te hoge concentratie geconstateerd in de badge van een T-shirt met lange mouwen (type ‘Ray’). Voor Inwear gaat het om twee jurken (type ‘Sajami’ en ‘Yammie’).

Niet in Belgische winkelsHet bedrijf heeft nog niet laten weten hoe de verhoogde gifwaarden in het materiaal terechtkwamen. Wel waren ze bij IC Company al langer op de hoogte van de verhoogde concentraties. Een groot deel van de ‘vervuilde’ kledingstukken werd dan ook al eerder teruggefloten, maar in totaal zouden nog 3141 exemplaren bij de consument thuis liggen.

Een woordvoerder van IC Company liet wel weten dat de kledingstukken in kwestie niet werden verkocht in Belgiƫ.

Lees hier het verslag. (VF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content