Kira Dikhtyar doet onthutsende dieetgeheimen van modellen uit de doeken

© reuters

New York Fashion Week is nog maar net uit de startblokken geschoten of we worden weer geconfronteerd met de nadelen van het vak; te dunne modellen. Aanleiding hiervoor is een interview van Fox News met Russisch model Kira Dikhtyar die de onthutsende dieettrucjes van haar collega’s uit de doeken doet, zo meldt The Daily Telegraph.

Dikhtyar -what’s in a name- vertelde de Fox-reporter dat pakjes sigaretten, laxeermiddelen, dieetpillen, Adderal en appetijtonderdrukkende medicatie deel uitmaken van de dagelijkse kit die modellen inzetten om de honger te onderdrukken.

Het model claimt verhalen te hebben gehoord van modellenbureaus die meisjes aansporen om cocaïne en speed te gebruiken. Op die manier versnel je je metabolisme, eet je minder en verbrand je sneller vet. Ook inspuitingen worden steeds populairder. Voornamelijk zijn dat T3-injecties die de functie van de schildklier versnellen om zo een sneller metabolisme te creëren, maar ook de spuiten met HCG worden volgens het meisje vrolijk rondgedeeld.

HCG-injecties bevatten een hormoon dat tijdens de zwangerschap ook aangemaakt wordt en dat de baarmoeder sterker, steviger en meer doorbloed maakt zodat het een opgroeiende foetus kan herbergen. HCG-injecties worden dus logischerwijs enkel voorgeschreven in het kader van een vruchtbaarheidsbehandeling, maar belanden nu ook op de zwarte markt omdat een van de nevenwerkingen het onderdrukken van het hongergevoel is. Gezondheidsorganisaties hebben eerder al onthutst gereageerd omdat de injecties bij overmatig gebruik ook ernstige aandoeningen als galstenen en bloedklonters kunnen teweeg brengen. Het lijkt ons echter sterk dat meisjes die bereid zijn zichzelf een cocaïneverslaving aan te kopen om hun carrière te bestendigen wakker zouden liggen van een galsteen of tien.

Een van de meest opvallende slankblijfmanieren van Dikthyar -die tot nu toe nog maar 1 keer geweigerd werd omdat ze te dun was- was wel het eten van wattenbolletjes. Op die manier krijg je onmiddellijk een “vol” gevoel zonder al die gemene calorieen. Hoewel we niet meteen konden vinden wat de voedingswaarde van pakweg een rolletje Demak’up is raden we het Dikthyar en companen echter sterk af als snack. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content