Kimandlayna: een gloednieuwe webshop met vintage vondsten

© Gregory Derkenne

Begin juli opende Kimandlayna, de vintage webshop van Kim Peers en Layna Isle Vancauteren; beide model en styliste. Het aanbod? High-end merken, Belgische designstukken en als toemaatje een maandelijkse editorial.

Begin juli opende Kimandlayna, de vintage webshop van Kim Peers en Layna Isle Vancauteren; beide model en styliste. Het aanbod? High-end merken, Belgische designstukken en als toemaatje een maandelijkse editorial. Lanya, jij richtte vorig jaar al de Facebookpagina Layna’s Web.shop op. Dacht je toen al aan een echte webshop? Vancauteren: “Ik moest mijn garderobe uitdunnen omdat ik bij mijn vriend introk en hij een heel klein appartement heeft. Via de pagina verkocht ik mijn kleren en dat ging heel vlot: ik was vrijwel meteen uitverkocht. Vanaf toen speelde ik met het idee om het concept uit te breiden en een officiële website op te starten. Kim, die ik ken van een modeshoot, bezorgde mij een aantal kledingstukken en kwam met leuke ideeën op de proppen.

Hoe stellen jullie het aanbod samen? “De website geeft een inkijk in onze wereld, want we verkopen kledingstukken die we zelf mooi vinden en laten zien hoe wij die zouden combineren. Vooral Belgische designstukken en vintage uit de jaren vijftig en zestig trekken onze aandacht. We houden van kledij met een geschiedenis en willen onze klanten graag een alternatief bieden voor vluchtige modetrends.”

Waar komen jullie stukken vandaan? “Wij verkopen in consignatie: mensen laten ons weten welke spullen ze willen verkopen, wij kiezen er de stuks uit die we leuk vinden en plaatsen die dan op onze website. Daarnaast willen we ook een platform bieden aan jonge designers en hen helpen bij de verkoop van hun collectie.”

Karolien Selleslags Info: www.kimandlayna.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content