Kim Stumpf wint ontwerpwedstrijd Inno

Dinsdagavond kwam de ontwerpwedstrijd ‘Mode in the City’ tot haar langverwachte einde. Winnares Kim Stumpf ging met vijfduizend euro en een eigen Inno-collectie lopen.

Zoals u onlangs in ons magazine kon lezen, organiseerden Galeria Inno en het Flanders Fashion Institute (FFI) de ontwerpwedstrijd ‘Mode in the City’. Dit naar aanleiding van het nieuwe Inno-filiaal op de Antwerpse Meir. Ontwerpster Kim Stumpf kwam als winnares uit de bus en ziet haar collectie binnenkort terug in de winkelrekken.

Twintig jonge ontwerpers doken voor Inno hun schetsboeken in om een ‘prêt-à-porter damescollectie met een vleugje couture’ uit te tekenen. Tien ervan zagen zichzelf doorstoten naar de finale, maar het was uiteindelijk Kim Stumpf die dinsdagavond met de hoofdprijs ging lopen.

Fris en innovatief

Naast een geldsom van 5000 euro zal haar collectie vanaf maart 2011 in de winkel liggen. De tweede en derde plaats gingen naar Katrien Van Hecke en Eva Wens, die respectievelijk 3000 en 1500 euro ontvingen.

Volgends de jury voldeed Stumpfs collectie het meest aan de doelstelling van Inno, namelijk een lijn die een nieuwe vormentaal aan de dag legt voor vrouwen rond de 35. ‘Innovatief’ dus op vlak van belijning, maar ook aanvullend op het al bestaande gamma van de winkelketen. De frisse stoffenkeuze en technisch sterk uitgewerkte portfolio trokken de jury nog meer over de streep.

Inspirerende vriendinnen

Voor Stumpf betekent deze overwinning een fikse duw in de rug. “Ik wilde al langer mijn eigen collectie lanceren en nu krijg ik daar de kans toe. Voor mij is dit fantastisch!” De collectie is luchtig, zomers en optimistisch: “Elk silhouet draagt de naam van een vriendin die als inspiratiebron diende. Mijn sterkste stuk is Emanuelle, een trench-dress die een schaduwspel van materialen creëert.”

Voor de andere laureaten is de strijd nog niet helemaal gestreden. Zij kunnen tot 10 oktober meedingen naar een eervolle publieksprijs. Silhouetten uit hun collecties zijn te bezichtigen in de winkeletalage op De Meir, waar voorbijgangers via een touch screen kunnen stemmen op de designer die hun voorkeur wegdraagt.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content