Kim Clijsters over haar capsulecollectie voor JBC: ‘Tierlantijntjes hoeven niet voor mij’

In samenwerking met JBC creëerde Kim Clijsters een capsulecollectie binnen de K3-meisjeslijn en de Wickie-jongenslijn. Hoe kon ze dat beter doen dan met haar eigen kinderen Jade en Jack in het achterhoofd? Een vrolijk interview.

Kim Clijsters over haar capsulecollectie voor JBC: 'Tierlantijntjes hoeven niet voor mij'
© JBC

Voormalig toptennister Kim Clijsters mocht het ontwerpteam van JBC een handje helpen voor een nieuwe capsulecollectie, waar avontuur en natuur als een rode draad door lopen. Ze leverde een stoerdere meisjeslijn en een zachte, op de natuur geïnspireerde jongenslijn af. Dit zegt ze er zelf over:

Met deze collectie maak je je debuut in de mode. Hoe kijk je hierop terug?

Kim Clijsters: “Het was niet meteen mijn grootste ambitie, maar toen het me werd aangeboden, was ik wel onmiddellijk enthousiast. En de kinderen uiteraard ook. Ik was nauw betrokken bij het creatieproces: ik mocht zeggen wat ik mooi en vooral ook niet mooi vind. Zo hoeven tierlantijntjes niet echt voor mij. In de plaats daarvan kies ik voor comfort.”

Waarom heb je toegezegd voor deze samenwerking?

Kim: “Ik had twee jaar geleden al een aangename samenwerking rond de Revive Cradle to Cradle collectie die bestemd was voor de amateursporter. En ja, het feit dat JBC een Limburgs bedrijf is, heeft ook wel meegespeeld.”

Wat waren je inspiratiebronnen voor deze collectie?

Kim Clijsters over haar capsulecollectie voor JBC: 'Tierlantijntjes hoeven niet voor mij'
© JBC

Kim: “Mijn inspiratie heb ik vooral uit de natuur gehaald. We trekken graag met heel het gezin het bos in, voor een stevige wandeling of voor een picknick. Ik wou in deze collectie het accent leggen op natuurlijke kleuren. Ook de motieven komen recht uit de natuur. Zo verwijst de libel die overal in de collectie terugkomt, naar een waar gebeurd verhaal. Op vakantie lag Jada op een zwemband met haar hand omhoog en er streek een libel op neer. Telkens ze daarna haar vinger weer opstak kwam het beestje terug.”

Waarop let je zelf wanneer je kleren koopt voor jouw kinderen?

Kim: “Kleren moeten in de eerste plaats aangenaam zitten. Kinderen lopen rond, ravotten,… dan gaat geriefelijkheid boven alles. Daarnaast vind ik het toch ook belangrijk dat het mooi is. Voor Jack heb ik daar nog helemaal de vrije hand in…”

En Jada, heeft zij veel inspraak in de keuze van haar kleren? Waar is ze dol op?

Kim: “Ja, Jada komt op een leeftijd waarop ze al goed weet wat ze wil. En dat strookt niet altijd met mijn eerste keuze (lacht). Nu goed, ze gaat ook vooral voor comfort: leggings doen het erg goed bij haar.”

Hoe is de samenwerking verlopen? Smaakt ze naar meer?

Kim: “Het was vooral erg leuk om het hele proces van creatie tot productie te leren kennen en van zo dichtbij te kunnen volgen. Ik verbaas me er steeds over hoeveel tijd de creatie en voorbereiding van een collectie in beslag neemt. Het hele proces start al een jaar voor de kleding in de winkel ligt. Ik wil dit zeker nog eens doen, misschien nog niet onmiddellijk, maar ik sta zeker open voor een vervolg.”

De capsulecollectie van Kim Clijsters voor JBC is vanaf nu beschikbaar in alle JBC winkels en op jbc.com. De prijzen variëren tussen 12,50 euro en 49,90 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content