Keira Knightley speelt Coco Chanel in kortfilm

© Youtube

In de kortfilm ‘Once Upon A Time’ van Chanel kruipt actrice Keira Knightley in de huid van Coco Chanel.

In de kortfilm ‘Once Upon A Time’ van Chanel kruipt actrice Keira Knightley in de huid van Coco Chanel. Dat schrijft WWD. Ontwerper Karl Lagerfeld regisseerde de kortfilm naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de allereerste Chanel boetiek in 1913, in Deauville aan de Franse kust. De Britse actrice Keira Knightley neemt de rol van Gabrielle ‘Coco’ Chanel op zich en de France actrice Clotilde Hesme speelt Chanel’s tante en beste vriendin Adrienne. De Chanel muzes Stella Tennant, Tallulah Harlech en Lagerfelds favoriete mannelijke model Brad Kroenig kregen ook een rolletje in de kortfilm.

Fictie Het verhaal van de film gaat over Chanel’s ontmoeting met de Franse actrice Eve Lavallière, hier gespeeld door Tallulah Harlech, en het gerucht gaat dat Lavallièrre de eerste vrouw was in de Franse aristocratie die haar haar liet kort knippen en zonder hoed buitenkwam. Lagerfeld geeft toe dat de film eerder een hommage is aan Chanel en geen biopic over haar leven. “Als er iets ontbreekt aan het verhaal dan vind ik het uit”, zegt hij tegen WWD. De kortfilm werd opgenomen in de studio van de Franse regisseur Luc Besson in Parijs waar Lagerfeld de streek van Normandië net voor de Eerste Wereldoorlog nabootste.

Lagerfeld’s favoriet
Keira Knightley heeft er al verschillende Chanel campagnes opzitten, zo poseerde ze voor de parfumadvertentie van ‘Mademoiselle Chanel’ en speelt ze de hoofdrol in de bijpassende reclamespot. Herr Karl was dan ook opgezet met Keira’s acteerwerk en voegde er aan toe dat ze haar tekst sneller kon onthouden dan de rest van de cast, die voor het merendeel uit modellen bestaat. Eerder gaven de Franse actrices Audrey Tautou en Anna Mouglalis al gestalte aan de figuur van Chanel in verschillende biopics over haar leven.

De volledige film zal pas vertoond worden tijdens de exclusieve modeshow van de Chanel ‘Cruise Collection” in Signapore op 8 mei en op www.chanel-news.com (AV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content