Keira Knightley kruipt in de huid van Coco Chanel

De actrice mag de rol van Coco vertolken in een nieuwe kortfilm van Karl Lagerfeld.

Multitasker Karl Lagerfeld is begonnen aan een nieuw project(je). Naar aanleiding van de 100ste verjaardag van de allereerste Chanel boetiek, gaat hij een kortfilm maken met in de hoofdrol Keira Knightley. De Amerikaanse actrice moet voor deze rol in de huid kruipen van de legendarische modeontwerpster Coco Chanel.

De film speelt zich af in het Franse stadje Deauville, waar Coco haar allereerste winkel opende met de financiële hulp van haar vriend Arthur ‘Boy’ Capel. Ze had in 1910 al een winkel in Parijs, maar daar verkocht ze enkel hoeden. De winkel in Deauville was de eerste waar ze ook kledij verkocht en betekende meteen de start van haar mode-imperium.

Omdat het huidige Deauville niet meer zo aantrekkelijk is als setting voor de film, wordt de film opgenomen in Parijs. Knightley stapt met deze rol in de voetsporen van Shirley MacLaine, Audrey Tautou en Anna Mouglalis, die eerder al de ontwerpster mochten vertolken.

Knightley is volgens Lagerfeld de geschikte kandidaat aangezien ze al sinds 2007 het gezicht is van het parfum Coco Mademoiselle. Ze heeft dan ook al vaak samengewerkt met Karl en kent de collecties en stijl door en door.

De film zal getoond worden in mei, tijdens de volgende modeshow van Chanel die doorgaat in Singapore.Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content