Kate Moss en Stella McCartney werken samen in de strijd tegen borstkanker

Om het belang van borstonderzoek bij vrouwen, zodat borstkanker tijdig kan ontdekt worden, te benadrukken, hebben modeontwerpster Stella McCartney en topmodel Kate Moss de handen in elkaar geslagen.

Om het belang van borstonderzoek bij vrouwen, zodat borstkanker tijdig kan ontdekt worden, te benadrukken, hebben modeontwerpster Stella McCartney en topmodel Kate Moss de handen in elkaar geslagen.

Bijna topless poseert Kate Moss in lingerie van Stella McCartney. Met dit beeld helpt ze haar goede vriendin Stella McCartney om de bewustwording bij vrouwen rond borstkanker te stimuleren. Een deel van de opbrengst van de verkoop van deze lingerie van Stella gaat naar het Linda McCartney Centre in Liverpool. Met dit geld gaan ze in het centrum een nieuwe kamer voor mammografieën uitbouwen.

Linda McCartney, de moeder van Stella, stierf in 1998 aan de gevolgen van borstkanker. Stella McCartney is heel persoonlijk betrokken bij de gevolgen van deze ziekte en weet hoe het is om een geliefde hieraan te verliezen. Het mag dan ook niet verbazen dat ze zich met veel enthousiasme inzet om de bewustwording rond deze ziekte te vergroten.

Stilstaan bij gezondheid

Speciaal voor deze actie ontwierp Stella de speciale reeks ‘Gemma Relaxing’. Deze minicollectie bestaat uit felroze lingerie en maakt deel uit van haar wintercollectie 2014. De levendige kleur, het felroze, is bewust gekozen door Stella. Hiermee wil ze de draagster zich ervan bewust maken om gezond te leven. Dat schrijft de ‘Telegraph’. “Ik wil vrouwen eraan herinneren, en vooral wanneer ze dit setje lingerie aantrekken in de ochtend, om te letten op hun gezondheid en regelmatig naar de dokter te gaan”, aldus de ontwerpster. “Ik wil dat het een vertrekpunt is om stil te staan bij deze verschrikkelijke ziekte.”

Kate Moss als uithangbord

Hoewel het om een heel zwaar en gevoelig onderwerp gaat, is de foto toch luchtig en ludiek opgevat. Zo kent Kate Moss absoluut geen schaamte (waarom zouden we ons ook moeten schamen om onze borsten?) en poseert bijna topless voor het campagnebeeld. Aan haar rechterborst zien we het bekende strikje dat gebruikt wordt als symbool van de strijd tegen borstkanker. De keuze voor Kate Moss als gezicht van deze speciale collectie was vanzelfsprekend voor Stella. “Kate is een sterke, vrouwelijke vrouw met een dochter en een man. Samen hebben ze een heel sterke band,” aldus Stella in de ‘Telegraph’. Het was voor Stella ook erg belangrijk om de familieband en de sterkte ervan naar voren te brengen. (LVR)

Meer informatie via www.stellamccartney.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content