Karl Lagerfeld voor één dag hoofdredacteur bij Metro

© reuters

De modeontwerper doet bovendien enkele rake uitspraken in deze speciale editie.

Op heel wat plaatsen in de wereld kunnen reizigers de Karl Lagerfeld-editie voor Metro ontdekken. Daarin doet de bekendste modeontwerper ter wereld bovendien enkele rake uitspraken.

Na James Blunt en Lady Gaga, vroeg Metro aan modeontwerper Karl Lagerfeld om voor één dag de krantredactie onder handen te nemen.

De Metro-lezer krijgt ‘de wereld volgens Karl’ voorgeschoteld via allerlei schetsen van de meester zelf, maar ook via columns en interviews. Verder voegt hij provocerende commentaren toe aan het nieuws van de dag en geeft hij zijn mening over bepaalde standpunten. Het zou Karl Lagerfeld niet zijn moest hij ook geen flinke dosis mode aan het blad toevoegen.

Rake uitspraken

In de interviews geeft de intussen 78-jarige ontwerper zijn ongezouten mening over gevoelige thema’s als religie en het homohuwelijk. “Ik ben voor twee vrouwen die samen kinderen hebben, maar tegen mannen die een kind willen. Een kind heeft namelijk een moeder nodig. Vrouwen zijn beter geschikt om een kind op te voeden, sorry”, aldus de ontwerper.

Over een van zijn favoriete zangeressen, Adele, zegt Lagerfeld het volgende: “Adele is een beetje te dik, maar ze heeft een mooi gezicht en een goddelijke stem”. Ook Lana Del Rey is volgens hem geen slechte zangeres. “Of ze met haar implantaten wel echt is? Ze is niet de enige met implantaten”, besluit Lagerfeld.

Karls assistente

Voor het redactiewerk werd de modemeester bijgestaan door de 19-jarige Aida Romina Gomez Villarello. Zij won de Lagerfeld/Metro-wedstrijd en mocht voor één dag Karls assistente zijn. Ze vloog over naar Parijs om samen met de legendarische ontwerper te werken aan de speciale editie.

De uitgave van Karl Lagerfeld voor Metro is in 21 landen over de hele wereld te zien. (VF/KDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content