Karl Lagerfeld ontwerpt voor Hogan

© EPA

Keizer Karl zal voor één keer schoenen ontwerpen voor Hogan.

Het Italiaanse merk Hogan riep de hulp in van niemand minder dan Karl Lagerfeld om een schoenencollectie te ontwerpen. De samenwerking past in Hogans nieuwe strategie die het huis populairder en groter moet maken, en dat specifiek op de Chinese markt.

Diego Della Valle, de oprichter en grote baas van Tod’s, de groep waarvan Hogan deel uitmaakt, lichtte vorige maand een tip van de sluier op door de samenwerking met een belangrijke persoon aan te kondigen. Eergisteren maakte hij een einde aan de speculaties en kwam Lagerfelds naam uit de bus.

“Karl is een stijlgenie en een artiest die de mode interpreteert op een moderne manier”, vertelde Della Valle, boezemvriend van keizer Karl, aan het modemagazine Woman’s Wear Daily. De beroemde ontwerper van Chanel zal voor Hogan schoenen voor de zomercollectie van 2011 ontwerpen die een herinterpretatie worden van iconen van zowel accessoires als kledij. Met deze samenwerking is Lagerfeld niet aan zijn proefstuk toe. Eerder verleende hij al zijn diensten aan Diesel, H&M, Repetto en Swarovski. Vanaf november wordt de eenmalige schoenencollectie in de winkels verwacht.

Aïsa Knockaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content