Kanye West maakt fashioncomeback met A.P.C.

© Reuters

De rapper zal een exclusieve capsulecollectie bij het label lanceren.

Dat Kanye West een neus voor mode heeft is al lang geen geheim meer. Naast een eigen kledinglijn en een officieuze job als stylist voor Kim Kardashian heeft de rapper blijkbaar ook samengewerkt met het Franse modemerk A.P.C.

Creatief directeur van A.P.C. Jean Touitou vertelt: “Zo’n twee jaar geleden had ik een onaangekondigde bezoeker in mijn studio die mij werd voorgesteld als ‘Kenny’. Hij wilde met mij praten over de mode-industrie, en bleek een bijzonder goede kennis te hebben van het werkveld. Ik wist eerst niet wie hij was tot hij zijn zonnebril afzette en mij zijn echte naam vertelde.”

De mensen van A.P.C. adviseerden Kanye om iets voor zichzelf te beginnen, in Frankrijk, maar om er niet te veel ruchtbaarheid aan te geven. Toen Kanye zijn eerste voorzichtige stapjes in de modewereld zette was hij nog volop aan het werk voor zijn album Watch The Throne. Hij sloeg het advies van de modemakers van A.P.C. in de wind en begaf zich als een stormram in het modecircuit, alwaar zijn collectie niet bijster goed onthaald werd.

Toch heeft Kanye best een goede en zelfs ingetogen smaak, dat merk je ook aan de labels waar hij zijn vriendin Kim Kardashian in wil hullen. De Versaces moesten in haar kast plaats maken voor Jil Sander, Chloé, en Haider Ackermann.

Deze keer wil Kanye het dus goed doen, en heeft hij ook echt met hart en ziel aan de capsulecollectie voor A.P.C. gewerkt. De collectie is bijzonder klein en omhelst slechts een jeans, een t-shirt en een trui. Toch, omdat er zoveel tijd en werk in is gekropen, zijn zowel A.P.C. als Kanye West bijzonder tevreden met het resultaat. Er wordt gefluisterd dat de capsulecollectie al op 14 juli bij A.P.C. in de rekken zal hangen. (KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content