Kanye is not my Homie: ElevenParis aangeklaagd door celebs

Een van de T-shirts in kwestie. © elevenparis

Er hangt een stevige rechtszaak boven het hoofd van het Parijse modemerk ElevenParis. Beyoncé, Jay Z, Rihanna, Kanye West en Pharrell Williams bundelen hun krachten en klagen het label aan.

De sterren zijn het beu dat het merk merchandise verkoopt met afbeeldingen die wel erg veel op hen lijken en kleding met lyrics uit hun nummers. Ook zinnetjes zoals ‘Pharrell is my Brotha’ en ‘Kanye is my Homie’ prijken op kleding van Eleven Paris.

Volgens de celebs kreeg het merk al genoeg waarschuwingen. Momenteel zijn deze producten niet meer online terug te vinden, maar ten tijde van de waarschuwingen bleef het merk de merchandise gewoon verder verkopen. Het gaat hier dus om het schenden van copyright en andere rechten van de A-listers.

Aangezien de sterren eigen samenwerkingen hebben met modemerken of zelfs hun eigen modelijn bezitten, berokkenen de items van ElevenParis schade aan hun eigen ondernemingen.

In een statement liet ElevenParis optekenen dat ze aan het onderhandelen zijn met de vijf celebs. ‘We zijn vastberaden om een eerlijke oplossing te vinden,’ stelt het label. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content