Juwelenontwerpster Sophie Bille Brahe voor Weekday

© Twitter

De jonge Deense juwelenontwerpster Sophie Bille Brahe zal in april 2013 een juwelencollectie voor het Scandinavische Weekday ontwerpen.


De sieradenontwerpster, Sophie Bille Brahe, studeerde aan de London Royal College of Arts en heeft een voorliefde voor avant-garde design, poëzie en het vertellen van verhalen. Haar Scandinavische roots spelen eveneens een belangrijke rol in haar ontwerpen. Ook voor deze strakke collectie werd de ontwerpster geïnspireerd door haar geliefde thuishaven. ‘Ik heb gekeken naar de heldere Scandinavische lucht en de zee, met golven en wolken in zachte geometrische vormen. Er is geen einde en geen begin, geen boven of beneden. Een andere inspiratiebron zijn ogen, met blauwtinten van licht naar donker’, vertelde ze aan Vogue.


In augustus 2012 bracht de ontwerpster al een juwelencollectie uit in samenwerking met Weekday die met veel enthousiasme onthaald werd. De minimalistische collectie die in april te koop zal zijn, werd Ensemble gedoopt. De lijn bestaat uit zilveren oorbellen, ringen en kettingen.


Sophie Bille Brahe mag inspirerende vrouwen zoals Madonna, Oh land, Lady Gaga, Noomi Rapace, kroonprinses Mary van Denenmarken en Lykke Li onder haar fans rekenen. Dankzij de webshop van Weekday, die onlangs opende, kunnen ook wij de minimalistische juwelen in huis halen.


De juwelen kosten tussen de 60 en de 200 euro en zijn gemaakt van gepolijst sterling zilver. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content