Juwelenmerk Baunat trekt jonge ontwerpers aan

Elisa Schepens en Anne Zelien mogen juwelen ontwerpen voor Baunat.

Elisa Schepens en Anne Zelien, winnaars van de Baunat / Flanders Fashion Institute juwelendesign competitie, mogen een collectie ontwerpen voor het Belgische diamantjuwelenmerk Baunat.

Op basis van de winnende stukken mogen de twee dames een uitgebreidere lijn ontwerpen. Voor Elisa Schepens, zus van juwelenontwerpster Helena Schepens, betekent dit dat ze de collectie ‘Solé’ verder mag uitwerken. Voor de wedstrijd had ze een ketting met bijpassende oorbellen gemaakt.

Anne Zellien mag haar collectie ‘Pas-de-Deux’ uitbreiden, voorlopig bestaat deze enkel uit twee ringen. De ringen haken door een draaibeweging in elkaar en zijn zo altijd verbonden. De twee ringen symboliseren de band tussen schenker en drager. Één van beide ontwerpen bestaat uit een libel die naar een bloem vliegt.

Het Flanders Fashion Institute (FFI) stimuleert ondernemerschap in de Vlaamse modeindustrie. Met de juwelendesigncompetitie wil het samen met Baunat juwelenontwerpers de kans geven om door te breken en naambekendheid te verwerven.

De collecties ‘Solé’en ‘Pas-de-Deux’ zijn uitsluitend via de onlinewinkel van Baunat te koop.

Hanne Vandevoorde

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content