Juwelen van Valerie Thys

“A Road to Transformation” is de eerste juwelencollectie van presentatrice Valerie Thys.

Na haar echtscheiding in 2009 was tv- en radiopresentatrice Valerie Thys “een beetje de weg kwijt”. Maar al snel vond ze een nieuwe weg, een die veranderingen met zich mee bracht, zoals een eigen zilveren juwelencollectie, die de toepasselijke naam ‘Road to Transformation’ kreeg .Thys stelde haar creaties zopas voor in Antwerpen.

“Mijn collectie bestaat uit intimistische juwelen waarvoor ik elementen heb gebruikt die in de loop van de tijd veranderen : sterren, vlinders, bloemen. Ze zijn gemaakt in zilver, al dan niet in combinatie met parels en glaskralen. Anderzijds zijn er de expressieve assemblages, die vooral bestaan uit gerecycleerde grote broches of oorbellen, gecombineerd met parels, agaten en glaskralen of andere geslepen halfedelstenen”, legt Thys, die weervrouw is bij Radio Nostalgie en op de VRT de Loterij-trekking presenteert, uit.

Na “The Road to Transformation” volgt in de lente – en zomer de collectie “In Vuur en Vlam”. “Deze naam is er gekomen omdat ik na die voorbije moeilijke periode opnieuw heb leren leven en al mijn zintuigen in vuur en vlam heb gezet of werden gezet”.

“Het liefst ontwerp ik juwelen die een zekere fragiliteit uitstralen, maar ook voor vrouwen die geen angst hebben grote juwelen te dragen”, zegt Thys. “Voor de werkende vrouw, de mama die er ondanks alles ook graag goed uitziet en wil investeren in degelijke juwelen die ik met liefde achter mijn werkbank gemaakt heb. Want ja, ik maak al mijn stukken zelf. Vandaar dat ze ook in beperkte oplage komen. De intimistische stukken in max 5 stuks, de assemblages zijn meestal pièce unique”, aldus nog de presentatrice-ontwerpster.

Valerie Thys plant voortaan elk jaar 2 collecties. Eén in het voorjaar en één in het najaar.

Ann Heylens.

Juwelen te koop via www.maison13.com en tot en met 18 december bij KAN Antwerpen in de Wolstraat 8.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content