Justine Bossé: ‘Het saaie aan weven is net wat het zo leuk maakt, je moet er tijd voor nemen’

© Urban Crafts

Justine Bossé is een van de crafters die dit jaar mee strijdt voor de award van Urban Crafts. Dat doet ze met haar unieke weefwerk.

Justine Bossé is een Française die in Brussel belandde door haar studies in textieldesign. Na een maand in India de kunst van het weven echt te leren appreciëren, kreeg ze de smaak te pakken en koos ze voor deze techniek in haar studio. Wat weven zo leuk maakt? Dat het een trage techniek is, een beetje saai, waar je echt je tijd voor moet nemen.

Justine focust voornamelijk op kwalitatieve ledercreaties. In haar atelier biedt ze een collectie van textiel aan, maar ontwikkelt ze ook accessoires met geweven textiel, allemaal volgens de laatste trends. De textielontwerpster is constant op zoek naar nieuwe stoffen die haar unieke stukken een extra toets geven.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakenestraat tijdens Maker.Street.

(LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content