JP Knott voor EU-voorzitterschap

De Brusselse ontwerper Jean-Paul Knott ontwierp de kostuums voor Theseus, een multimediavoorstelling ter ere van het Belgische EU-voorzitterschap.

Nog tot 31 december zwaait België de plak in de Raad van de Europese Unie. Om die belangrijke taak in de verf te zetten, voert vzw Artonaut de multimediavoorstelling Theseus op. Brussels ontwerper Jean-Paul Knott zorgde voor bijpassende kostuums.
Vzw Artonaut is het geesteskind van componist en multimedia artiest Chris Christoffels en beeldend kunstenaar José Roland. Om de kostuums van hun nieuwe voorstelling Theseus van de nodige uitstraling te voorzien schakelden ze de Brusselse designer Jean-Paul Knott in.

Knott stelde eerder al zijn talenten ter beschikking van internationale organisaties. Zo verzorgde hij verschillende campagnes van de Verenigde Naties, waarvoor hij onder meer pins en armbanden bedacht.

Het verhaal van Theseus wordt verteld aan de hand van muziek, dans, meertalige gesproken en gezongen teksten en videoprojecties. De opvoering beschrijft de mens die steeds vecht om te triomferen over zijn moeilijkheden. Een thema dat doorgetrokken wordt naar de bouwers van het huidig Europa en de moeilijkheden van hun specifieke labyrint.

Op 28 september begint de voorstelling aan haar tournee in het Cultureel Centrum van Ukkel.

Voor meer info: http://artonaut.be/

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content