Jonge Julian J. Smith ontwerpt voor River Island

De collectie voor River Island bestaat uit vijftien items. Tops, broeken, jurken en accessoires met contrasterende kleuren zijn verrassend multi-inzetbaar. De ontwerper koos voor een urban sport-delux stijl die zelfvertrouwen en fun uitstraalt. Vanaf april is de collectie verkrijgbaar in de gevestigde winkels van River Island.

Zijn creaties zijn keer op keer gedurfd en kleurrijk met sterke grafische prints als rode draad. Smith zijn design sluit dan ook naadloos aan bij dat van River Island. Er wordt zelfs gesproken van een gedroomde samenwerking.

Jong talent

Smith studeerde af aan de Royal Academy of Art in 2002. Ondanks zijn jonge talent heeft de ontwerper toch al een aardig portfolio samengesteld. Hij ontwierp een jurk voor Beth Ditto en Victoria Beckham en Olivia Palermo behoren tot zijn fanclub.

De collectie werd eerder al aan het grote publiek voorgesteld tijdens London Fashion Week. Dit ging gepaard met de première van de video “Julian J. Smith for River Island” tijdens het eerste FASH/ON FILM festival in samenwerking met de British Fashion Counsil. (KD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content