Jonge Belgen krijgen platform op modeweken

De afgelopen vier jaren gaf FFI – de instantie die ondernemerschap in de Vlaamse modeindustrie steunt – opkomend modetalent een platform in Parijs via Showroom Antwerp. Beloftevolle ontwerpers presenteerden er hun collecties aan de internationale modeindustrie, aankopers en pers.

9+4 Dit jaar maken alweer 9 Belgische beloftes zich klaar om naar Parijs te vertrekken en worden er voor de eerste keer ook 4 ontwerpers naar de modeweek in Londen gestuurd.

In Parijs zullen Black Balloon, Lisa Colpaert, Calogero Di Natale, Céline De Schepper, Conni Kaminski, Filles a Papa, Olivia Hainaut, a.KNACKFUSS en WOLF. by Sofie Claes hun herfst/wintercollecties 2012-13 voorstellen. De Londense delegatie bestaat naast a.KNACKFUSS en WOLF. by Sofie Claes ook uit OMSK en Cedric Jacquemyn.

Al deze jonge labels zijn recentelijk aan een grote opmars bezig en worden gekenmerkt door een sterke visie en oog voor kwaliteit. Zo won Céline De Schepper vorig jaar nog de Weekend Fashion Award 2011 en werkte Calogero Di Natale – voordat hij in juli 2011 zijn eigen merk uit de grond stampte – al voor beroemde modehuizen als Thierry Mugler en Rochas.

Ra installatie De zogenaamde ‘Showroom Belgium’ zal worden uitgestald van 17 tot 21 februari in het Somerset House in Londen en van 3 tot 7 maart in Galerie Magda Danysz in Parijs. De Antwerpse concept store Ra zal in de Londense showroom bovendien een speciale installatie uitwerken.

Ga naar de website van FFI voor meer informatie over Showroom Belgium, de geselecteerde ontwerpers en het FFI.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content