Jong talent: Faustine Steinmetz brengt ode aan foute denimlooks met levend museum

© Faustine Steinmetz

Faustine Steinmetz is een van de acht ontwerpers die door de British Fashion Council en Topshop gesteund wordt tijdens London Fashion Week onder de noemer NEWGEN. Ze mocht haar nieuwe collectie tonen in de Topshop show space in de overdekte markt Spitalfields. Daar maakte de ontwerpster nuttig gebruik van door deze ruimte om te toveren tot een mini museum. Haar modellen liet ze poseren als standbeelden, die veel weg hadden van zeemeerminnen of buitenaardse wezens.

Het thema van de show was Blue Denim, en was naar eigen zeggen een ode aan de foute denimlooks uit de nillies (we herinneren ons allemaal Britney Spears en Justin Timberlake, van top tot teen in denim). Met behulp van Swarovski zoekt ze de grens op tussen fashion en kitsch.

Faustine Steinmetz gelooft meer in vakmanschap dan in trends en werkt vaak met tweedehands denim en handgewoven materialen. In het verleden werkte ze voor ontwerpers zoals Jeremy Scott en Henrik Vibskov, en in 2013 startte ze haar eigen label op. Steinmetz werd geboren in Parijs, maar woont en werkt na haar studie aan Central Saint Martins in Londen.

‘Mijn achtste collectie draait rond vulgariteit en elegantie, organisme en object’, licht ze toe. Wat lang gezien werd als lelijk, zoals de denimlooks uit de nillies, wordt in deze collectie herbekeken. De looks van Steinmetz komen het best tot z’n recht zoals ze werden tentoongesteld: gedragen door sirenes, in de context van diorama’s. (LP)

We brengen live verslag uit vanop London Fashion Week. Van jong talent tot gevestigde waarden: via sociale media, fotoverslagen en show reviews houden we jullie op de hoogte van wat er beweegt in de Londense modewereld. We reisden met Eurostar vanuit Brussel- Zuid. Klik hier voor meer info. Via de online dienst Eurostar Snap kan je, als je voor langer dan één dag gaat en flexibel bent in vertrekuren, voor zeer scherpe prijsjes naar Londen reizen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content