Jong modetalent ontwerpt mannencollectie voor River Island

Joseph Turvey treedt in de voetsporen van Britse designer T. Lipop en creëert een mannencollectie voor het River Island Design Forum.

Joseph Turvey treedt in de voetsporen van Britse designer T. Lipop en creëert een mannencollectie voor het River Island Design Forum.Joseph Turvey studeerde in 2012 af aan de London College of Fashion en werd al snel geprezen omwille van zijn innovatieve stijl. Na zijn afstuderen werd Joseph op de lijst van ‘Ones to Watch’ geplaatst tijdens de LFW’s Menswear Day.

Opvallende prints en experimentele stoffen

De jonge ontwerper maakte naam met zijn opvallende illustraties, experimenteel stoffengebruik, kenmerkende prints en gedurfd kleurenpalet.

Heroïsche streetwear Het ‘hero’-element in zijn collectie zien we terug in de speelse roze camouflageprint. Dit terugkerende thema wordt gecombineerd met de look en feel van luxueuze sportkledij. Denk hierbij aan neopreen accessoires en bijpassende jersey sets. Door deze elementen naast elkaar te plaatsen ontstaat er een nieuwe kijk op de jaren ’90 streetwear culture.

Jamel Shabazz en Bill Irwin

‘De aanwezigheid van River Island in het straatbeeld is ongelofelijk. Ze hebben echt grenzen verlegd en zijn daarom voor mij de perfecte partij om een samenwerking mee aan te gaan,’ licht de ontwerper toe. ‘Het uitgangspunt voor deze collectie was het werk van Jamel Shabazz, met name zijn documentaire genaamd ‘Planet B-Boy’. Hier haalde ik mijn inspiratie vandaan voor het stofgebruik, kleuren en silhouetten. Destijds was ik ook een boek aan het lezen over de blinde wandelaar, Bill Irwin, die wegen aflegde met hulp van zijn hond. Dit beïnvloedde mijn illustraties en drukwerk,’ vertelt Joseph over zijn inspiratiebronnen. De jonge designer houdt ervan om verschillende genres en concepten te combineren. Dat zien we dan ook terugkeren in deze collectie.

Kortfilm

Om de lancering van deze collectie te vieren, presenteerde River Island een film op London Collections Men samen met Fash/On Film. Voor dit project werd er samen gewerkt met Joseph Turvey, onder leiding van de regisseur Alex Turvey, als onderdeel van het Fash/On Film initiatief.

De zestiendelige collectie is vanaf eind februari te koop in geselecteerde winkels en online. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content