Jong label Kéji stelt collectie voor in kunstzinnig skatepark

© Kéji

De SS17 collectie van Kéji haalde inspiratie uit een video van een Koraanse skater die danst op haar longboard en de Amerikaanse skateboarder Christian Hosoi. Hun bewegingen en vrijheid vormde de basis voor de lijn. Om deze invloed te laten doorschemeren in de presentatie, koos het merk om de collectie te tonen op het Golden Square in Soho.

Art meets fashion

De locatie is een verwijzing naar skateparken, aan de hand van sculpturen. Tien Britse kunstenaars werden gevraagd om een bijdrage te leveren aan het kunstzinnige skatepark. De modellen gingen in interactie met de beelden, wat niet alleen de modeweek verslaggevers intrigeerde, maar ook toevallige passanten die hun lunch kwamen eten in het parkje.

De inclusiviteit van een openbare ruimte in Londen is voor het merk een verwijzing naar de openheid van Londen post Brexit. Een thema dat overigens heel wat merken tijdens London Fashion Week bewust of onbewust, subtiel of expliciet in hun collecties lieten doorschemeren.

Athleisure

De silhouetten kregen een mannelijke, oversized vorm, maar dankzij bepaalde print- en stoffenkeuzes ook een zachtere invalshoek. Bovendien hebben alle prints van de collectie opzettelijk imperfecties.

De skaterinvloed geeft een sportieve toets aan de nieuwe collectie. De athleisure trend blijft ook komend zomerseizoen sterk in de schoenen staan. De verwijzingen naar sportkledij zagen we terug in de materialen en sportieve details, zoals koordjes, die gecombineerd worden met klassiekere stoffen zoals zijde. (LP)

Kéji is een Londens womenswear merk, gelanceerd in 2015. De oprichtster Katie Green werd geboren in Hong Kong, maar woont en werkt al bijna tien jaar in Londen. Ze laat zich voor haar collecties inspireren door zowel Azië als Londen, haar twee thuishavens. Green tracht met haar collecties het ritme van de mode te vertragen en stuks op de markt te brengen die een lang leven beschoren zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content