Jonathan Saunders gaat aan de slag bij Paul Smith

© Reuters

De Schotse modeontwerper gaat werken voor Paul Smith als raadgever of consulent voor de vrouwencollectie van volgend seizoen. Dat schrijft de Britse Telegraph.

De Schotse modeontwerper gaat werken voor Paul Smith als raadgever of consulent voor de vrouwencollectie van volgend seizoen. Dat schrijft de Britse Telegraph.

Er hingen al een tijdje de geruchten in de lucht dat Jonathan Saunders, de ontwerper uit Schotland, een baan zou aannemen bij het bekende label van Paul Smith. De geruchten, die de kop opstaken op de mannenmodeweken, blijken helemaal waar. Een goedgeïnformeerde bron bevestigde het nieuws in Milaan dat de jonge Schotse ontwerper Jonathan Saunders mee in het team zal stappen dat de vrouwencollectie ontwerpt voor volgend seizoen.

Een samenwerking die zal leiden tot interessante eindresultaten, lijkt ons zo. Jonathan Saunders is een fris, opkomend talent dat nog niet teveel ‘air’ heeft om zichzelf te goed te vinden om voor andere designers te gaan werken. Applausje! Paul Smith en Jonathan Saunders zullen elkaar ‘bestuiven’ met hun ideeën om tot een prachtige vrouwencollectie te komen.

Eigenlijk is het best wel bijzonder dat Paul Smith een ‘vreemde’ ontwerper bij zijn team betrekt, omdat hij de laatste jaren zelf al een heel sterk en herkenbaar merk heeft uitgebouwd. Langs de andere kant kan het ook interessante resultaten opleveren om een frisse, jonge wind doorheen je collecties te laten gaan. Nieuwe invalshoeken zullen ook bij Paul Smith zorgen voor nieuwe ideeën. Bovendien zal hij ook meer op de hoogte zijn van wat er leeft bij de jongere modeconsumenten. Zou dit het begin zijn van een verjongingskuur bij het merk Paul Smith?

Laura Van Roey

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content