Jonathan Saunders doekt modelabel op

Jonathan Saunders © REUTERS

Na het vertrek van Raf Simons bij Dior en dat van Alber Elbaz bij Lanvin, gooit ook Jonathan Saunders de handdoek in de ring. Hij geeft zijn functie als creatief directeur op en sluit ook het label af. Het einde van Jonathan Saunders is het resultaat van persoonlijke redenen.

De Schotse ontwerper liet in een statement weten dat het verhaal van Jonathan Saunders hier eindigt. ‘Het was een moeilijke beslissing. Ik ben mijn team voor eeuwig dankbaar voor al hun harde werk en hun trouw.’ Hij bedankt ook zijn business partner Eiesha Bharti Pasricha voor de samenwerking.

‘Eiesha was niet alleen een fantastische partner de voorbije jaren, maar ook een ongelooflijke steun. We blijven erg close. Ik ben ook dankbaar voor alle vrienden die ik heb gemaakt in de industrie en kijk ernaar uit om met hen samen te werken aan toekomstige creatieve projecten.’ Zijn afscheidsrede verwijst dus naar projecten die in de pijplijn zitten. Wie weet slaat Saunders de handen wel in elkaar met Raf Simons, die zich ook op creatieve projecten wilde concentreren?

De bestellingen van de SS16 collectie worden wel nog geleverd. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content