John Galliano woensdag voor de rechter

Het ‘enfant terrible’ van de modewereld staat terecht voor racisme en antisemitisme.

Op 22 juni moet John Galliano, het enfant terrible van de modewereld, voor de Franse rechtbank verschijnen. Hij zal er zich moeten verantwoorden voor openbare racistische beledigingen. Galliano kwam in opspraak in februari, toen hij in dronken toestand een joods koppel beledigde in een café in Parijs. Hij zou hen antisemitische verwijten naar het hoofd geslingerd hebben. Het koppel diende daarop een klacht in.

Al snel kwam er nog meer vuile was bovendrijven. Een andere vrouw beweerde dat Galliano haar vier maanden eerder in datzelfde café voor ‘smerige joodse teef’ had uitgescholden en op het internet dook een filmpje op waarin de Britse modeontwerper vol lof sprak over Hitler.

Het incident kostte Galliano zijn baan als creatief directeur bij het Franse modehuis Dior. Hij werd aan de vooravond van de Parijse modeweek ontslagen. Ook bij zijn eigen label ‘John Galliano’, dat ook onder de Diorgroep valt, werd hij vriendelijk verzocht te vertrekken.

De ontwerper excuseerde zich voor zijn gedrag en zei dat hij hulp ging zoeken. Hij riskeert zes maanden cel en een boete van 22.500 euro. (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content