John Galliano biedt excuses aan

© reuters

De bij Christian Dior ontslagen creatief directeur heeft zich verontschuldigd voor zijn gedrag, maar zegt wel zelf eerst het slachtoffer te zijn geweest van verbale en fysieke bedreigingen. Galliano moet voor de rechtbank verschijnen op beschuldiging van openbare anti-semitische en racistische beledigingen.

Voor het eerst reageerde de Britse ontwerper op de hele heisa rond het incident dat plaatsvond in het Parijse café La Perle. “Anti-semitisme en racisme hebben niets te zoeken in onze samenleving. Ik wil me verontschuldigen voor mijn gedrag”, verklaarde Galliano via zijn advocatenbureau Harbottle & Lewis. Hij lijkt het vooral te hebben over de dronken staat waarin hij zich die avond bevond.

“Ik werd zelf ook verbaal en fysiek bedreigd. Iemand probeerde zelfs een stoel naar mij te gooien omdat die persoon aanstoot nam aan mijn uiterlijk en kledingdracht.”

Volgens WWD beweert Galliano geen anti-semitische of racistische uitspraken te hebben gedaan en zou hij ook ooggetuigen hebben om die stelling te staven. “Maar ik begrijp dat de beschuldigingen tegen mij de mensen diep hebben gechoqueerd”, aldus de modegoeroe.

Gevecht tegen discriminatie

“Ik heb mijn hele leven gevochten tegen vooroordelen, intolerantie en discriminatie, zaken waar ik zelf ook slachtoffer van ben geweest’, gaat Galliano verder. “In mijn jarenlange werk is het steeds mijn doel geweest mensen te verenigen van alle rassen, godsdiensten en geaardheden. En dat blijft ook mijn guiding light.”

Advocatenfirma Harbottle & Lewis staat bekend om de verdediging van grote namen uit de media- en entertainmentsector. Eerdere cliënten waren onder meer Kate moss, Kate Middleton en David Beckham.

Volgens WWD zal de zaak Galliano nog voor april plaatsvinden.

Vincent Fobelets

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content