Joan Smalls is het gezicht van Mario Testino’s accessoirelijn

© Belga

Het model met Puerto Ricaanse roots, is het gezicht van de accessoirelijn van fotograaf Mario Testino voor de webshop net-a-porter.

Het model met Puerto Ricaanse roots, is het gezicht van de accessoirelijn van fotograaf Mario Testino voor de webshop net-a-porter. Dat schrijft The Daily Mail. Modefotograaf Mario Testino maakte zelf de plaatjes voor de campagne van zijn accessoirelijn en koos voor de Latijns Amerikaanse schone. Joan Smalls heeft veel succes als model en staat op de eerste plaats van de lijst met meest succesvolle modellen van de modellenwebsite Models.com. “Het is altijd een eer om met Mario te werken”, verklaart het 25-jarige model. “Ik ben heel blij dat hij mij heeft uitgekozen als het gezicht van zijn collectie. Het is altijd fijn om met Mario te werken want hij heeft een eigen mening en werkt nauw samen met de stylist. Zo hecht hij veel belang aan het passen van de kledij en is hij betrokken bij elk stadium van de fotoshoot.”

Spelletjes op de catwalk

Het model geeft toe dat ze zich graag amuseert op de catwalk. “Ik speel vaak spelletjes met andere modellen. Zo kijken we elkaar aan als we langs elkaar lopen om elkaar te doen lachen. Ik speel het vaak met Karlie Kloss maar zij heeft een echte pokerface, ik kan haar maar niet doen lachen. Bij Karmen Pedaru en Abbey Lee Kershaw werkt het wel. De truc is om ze te doen lachen wanneer ik de catwalk verlaat en wanneer zij opkomen, dan ziet niemand dat ik het was.”

Dit seizoen paradeerde ze op de catwalk in Milaan voor merken zoals Balmain, Gucci, Fendi en Versace en was ze de ster van de modeshow van Tom Ford. In totaal liep ze dertien shows op drie weken tijd. Ze is ook één van de Victoria’s Secret modellen en het gezicht van de denimlijn van H&M en van Prabal Gurung en Estée Lauder. Maar Joan heeft voor de toekomst nog grotere plannen. “Ik bekijk mezelf als een imperium. Ik ben superambitieus maar ik ben bijgelovig, dus ik laat niet meteen in mijn kaarten kijken.” Dat belooft! (AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content